home reisverslagen foto's Sherifo Darboe wie zijn wij steun nu! sponsors links

financieel jaarverslag 2019

startkapitaal 1 jan. €8.516,77
inkomsten €4.058,45
kas €1.600,00
uitgaven -€7.694,34
bankkosten €91,30
reiskosten Gambia €1.013,68
medicijnen €2.652,85
kosten schoolgeld €1.889,35
voedsel €234,56
container €319,84
promotie €343,00
goederen €1.082,26
grote-club-actie €67,50
eindsaldo 31 dec. €6.501,39

uitleg

reiskosten Gambia De meeste reiskosten zijn gemaakt in Gambia. Echter het vervoer van de goederen naar de container in Coevorden en het ophalen van goederen bij particulieren. De reiskosten naar Gambia zijn betaald van de stichtingsrekening echter deze kosten zijn van de privérekening gestort op de rekening van de stichting.
medicijnen voor het ziekenhuis in Saaba en voor het tehuis voor zieke kinderen van de Sister of Charity zijn weer veel medicijnen gekocht. Ook individueel zijn er aan mensen medicijnen verstrekt. De medicijnen voor het ziekenhuisje worden gratis aan de mensen verstrekt. Dit betekent dat ze van heinde en verre komen om medicijnen, vooral tegen malaria, te verkrijgen.
schoolgeld Er is dit jaar vrij veel lesgeld betaald. Dit was voor het schooljaar 2019 echter een van de kinderen die klaar was met haar studie voortgezet onderwijs volgt nu een studie verpleegster in 2020. deze kosten alsmede de studiekosten voor de kinderen Ceesay zijn voor 2019 en 2020 betaald.
bankkosten Ook de bankkosten waren er weer. Dit was ongeveer hetzelfde als de voorgaande jaren.
voedsel Ook is er dit jaar weer wat voedsel gekocht voor mensen die het echt nodig hadden. ook is er een paar keer een restaurant bezocht met een paar kinderen als eind van een dagje uit.
containervervoer Heel veel goederen verstuurd per container dit jaar. Oa kleding, naaimachines, zaden, veevoeder, schoeisel, parasols en veel verbandmiddelen.
goederen Ook dit jaar zijn weer een aantal goederen gekocht. Goederen uit Nederland die gekocht zijn. Veel groente zaden, een drietal solarlampen, bouwmaterialen voor de bouw van een muur om een compound ter bescherming van de verbouw van groeten. Waterput gegraven, onderdelen voor een auto.
grote-club-actie ook dit jaar zijn er weer 100 loten van de grote clubactie verkocht voor de stichting. De opbrengst is door de kopers gestort op de rekening van de stichting.
promotiekosten In 2019 is geprobeerd een visum te krijgen voor Abdu Ceesay voor een pariode van een aantal weken. Dit verzoek is afgewezen echter heeft wel kosten met zich meegebracht. verder hebben alle donateurs weer een jaarverslag en een kerstkaart toegezonden gekregen.

Het financieel verslag geeft een klein verschil van 21,11 Euro. Dit komt vermoedelijk door de erg fluctuerende wisselkoersen van de Euro naar de Gambiaanse Dalassis

 
Creative Commons Licentie
NKAFOU NJOLA GAMBYE van Coen & Gerard Dunnink is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie.
Gebaseerd op een werk op www.gambiadunnink.nl