home reisverslagen foto's Sherifo Darboe wie zijn wij steun nu! sponsors links

financieel jaarverslag 2018

startkapitaal 1 jan. €14.131,90
inkomsten €7.177,48
kas €175,00
uitgaven -€14.467,34
reparatiekosten €88,40
reiskosten Gambia €2.255,70
medicijnen €2.196,56
kosten schoolgeld €1.323,00
bouwkosten €1.313,94
voedsel €220,73
container €433,40
promotie €327,51
goederen €6.308,10
eindsaldo 31 dec. €7.017,04

uitleg

reiskosten Gambia Reiskosten in Nederland zijn gemaakt voor het halen en brengen van goederen voor de container in Coevorden. Tevens waren er wat reiskosten in Gambia. De reiskosten naar Gambia zijn betaald van de stichtingsrekening echter deze kosten zijn van de privérekening over gestort naar de stichtingsrekening.
medicijnen Voor het hospitaaltje in Saaba en voor de kliniek van de Sisters of Charity zijn weer veel medicijnen gekocht alsmede enkele medicijnen voor burgers die het zelf niet konden betalen.
schoolgeld Voor vijf kinderen op een lagere- en middelbare school en drie kinderen die een beroepsopleiding volgen is lesgeld betaald.
bouwkosten Ook dit jaar zijn er weer bouwkosten gemaakt middels cement , zand, ijzerwerk, witkalk, vloertegels en een toilet. Deze goederen zijn gebruikt bij drie verschillende families.
voedsel Ook dit jaar werd er weer wat voedsel gekocht voor twee arme gezinnen. Rijst,uien, olie, melkpoeder, casave, aardappelen en wat snoepgoed voor de kleintjes.
containervervoer Vijf keer werden er goeden naar de container in Coevorden gebracht voor Gambia. Zo als alles wordt ook dit steeds duurder. we betalen op dit moment 157,00 euro per kubieke meter goederen.
goederen Er is dit jaar een auto gekocht voor mijn hulp Abdu. Zijn oude auto ,die hij twaalf jaar geleden had gekregen, was zodanig slecht dat een nieuwe op zijn plek was. Hij gebruikt deze als taxi en de auto wordt ook gebruikt als ik in Gambia ben om mijn werkzaamheden te doen. Wij leggen dan grote afstanden af. Tevens zijn er weer veel goederen per container verstuurd naar Gambia. Heel veel medische spullen zoals verband, pleisters, meetapparatuur etc etc. Ook zijn solarpaneeltjes gekocht voor mensen waar nog geen elektriciteit is. Naaimachines voor een school en voor een paar mensen die er een bedrijfje mee zijn begonnen. Een viertal goede matrassen voor een familie waar kinderen op de grond sliepen. Heel veel kleding en een groot aantal nieuwe schoenen die verkregen zijn van een winkelier.
reparatiekosten 88,40 euro werd besteed aan een reparatie van de auto van een taxichauffeur zodat hij weer verder kon met zijn werk.
promotiekosten Alle donateurs hebben ook in 2018 weer een jaarverslag met kerstkaart toegezonden gekregen. Tevens zijn er kosten gemaakt ivm 20 jaar
 
Creative Commons Licentie
NKAFOU NJOLA GAMBYE van Coen & Gerard Dunnink is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie.
Gebaseerd op een werk op www.gambiadunnink.nl